Gå til innhold

Om folkeaksjonen LUHM

Folkeaksjonen lovlige utsalgssteder for hasj og marihuana ble startet på facebook i 2009 for å samle støtte til kravet om lovlige utsalgssteder for cannabis.

Folkeaksjonen LUHM krever at cannabis skal lovliggjøres og selges i utsalgssteder med aldersgrense, kvalitetssikring og varedeklarasjon. Skatter og avgifter kan brukes bla. på folkehelseopplysning for å redusere bruksskader, slik som for alkohol. Det bør også være tillatt med hjemmedyrking, slik det er for øl og vin, og utesteder feks lignende mikrobryggerier.

Både alkohol og cannabis er rusmidler som gir glede, men som også har skadepotensiale. Uansett hvor farlig eller ikke cannabis er så er dagens illegale marked farligere. Det er større grunn til bekymring for forbudsskapte problemer enn at det blir noen flere forbrukere av en lovlig vare.

 
Folkeaksjonen LUHM er ikke er en brukerorganisasjon, men et privat initiativ.
Folkeaksjonen LUHM fungerer som en underskriftskampanje på facebook. Siden fungerer ikke som debattside om aksjonens formål, men samler støtte til kravet om lovliggjøring og regulering av cannabis for rekreasjonell bruk. Ved å like siden så støtter man høringsinnspill og andre henvendelser som er sendt til myndighetene og andre.

Oppsummering av LUHMs høringsuttalelser og andre innspill
 

Talsperson: Anita Nyholt
post(krøllalfa)luhm(punktum)no