Gå til innhold

Cannabis skal lovliggjøres og selges med aldersgrense

2017 15 juni
av LUHM

Folkeaksjonen lovlige utsalgssteder for hasj og marihuana krever at cannabis skal lovliggjøres og selges i utsalgssteder med aldersgrense, lignende vinmonopolordningen.

Både alkohol og cannabis er rusmidler som gir glede, men som også har skadepotensiale. Uansett hvor farlig eller ikke cannabis er så er dagens illegale marked farligere. Det er større grunn til bekymring for forbudsskapte problemer enn at det blir noen flere forbrukere av en lovlig vare. Skatter og avgifter kan brukes bla. på folkehelseopplysning for å redusere bruksskader, slik som for alkohol.

Den norske vinmoopolordningen er en ren statlig ordning, med utsalgssteder som kjøper inn varer fra private leverandører som får sine varer fra private grossister, varene er produsert i Norge og importert fra andre land. Det er politikerne som bestemmer om de ønsker en ren statlig, rent privatisert eller en kombinasjonsmodell. Politikken kan også endres over tid.

Foto: Darrin Harris Frisby/Drug Policy Alliance
 

Folkeaksjonen LUHM krever:

– Cannabis (hasj og marihuana) skal selges i spesialbutikker med aldersgrense (18 år) for å erstatte det illegale markedet mest mulig.

– Varene skal være kvalitetssikret og ha varedeklarasjon om bla. type, styrkegrad og fordeling thc/cbd.

– Det bør også være tillatt med hjemmedyrking, slik det er for øl og vin.

– Det bør også være tillatt med utesteder, feks lignende mikrobryggerier.

Legg igjen et svar

Merk: Du kan bruke vanlig XHTML i kommentarene dine. Epostadressen din vil aldri bli publisert.

Abbonér på denne kommentarstrømmen via RSS